• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicija najavljuje nove proteste

Autor mondo.ba

Opozicija u Republici Srpskoj najavljuje nove proteste širom Srpske, iako je vlast ocijenila da su u Prijedoru doživjeli fijasko.

U Savezu za promjene još nisu odabrali sljedeću lokaciju, a kažu da su pokazali da mogu organizovati proteste bez iakvih incidenata, a tako će kažu nastaviti dalje.

“Mi želimo da ohrabrimo građane da se uključe u proces. Ovo nije samo politička borba stranaka i na taj način osnaže, mi nastavljamo sa sličnim aktivnostima i van Parlamenta”, rekao je predsjednik NDP-a Dragan Čavić za ATV.

Sa druge strane vlast odgovara da opozicija, s obzirom da nema ideju, građane zloupotrebljava u predizborne svrhe, i najavlju da će, ukoliko SZP ostane pri svome, oni organizovati kontramitinge.

“Apsolutno je poruka u Banjaluci bila da građani čvrsto stoje uz Republiku Srpsku i uz vlast koja čuva Srpsku i ako bude bilo potrebe da se to pokaže na bilo kom mjestu, mi smo spremni. Očito da oni nisu bili u stanju da izvedu članstvo iz Prijedora, a kamoli šta drugo”, rekao je generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Dok opozicija tvrdi da su protesti u Prijedoru uspjeli, predstavnici vlasti u Srpskoj poručuju da su Prijedorčani svima poslali jasnu poruku da se problemi ne rješavaju na ulici.

“Mislim da je i Prijedor održao lekciju svima nama i političarima put kojim treba ići dalje, evo biće rasprava i u Skupštinu”, rekao je poslanik SNSD-a Drago Tadić, za ATV.

“Kao predsjednik Gradskog odbora SDS-a imam kritiku u okviru svojih redova da nije bilo dovoljno ljudi, ali je bilo ljudi koji nisu članovi političkih partija. Prijedorčani su izašli”, rekao je poslanik SDS-a Dušan Berić.

Da će protesta biti i u drugim mjestima Republike Srpske uvjerava i lider PDP-a Branislav Borenović. Još nema preciznih lokacija gdje bi se građani mogli okupiti, a analitičari već spekulišu da bi opozicija ovoga puta mogla da potraži i na Istoku Republike Srpske.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Sta je u glavama nasih "politicara", cini mi se da je najmanje mozga i pameti. Udarilo na nas sa svih strana, a oni "ko Maksim po diviziji". Umjesto da udruze snage u odbrani interesa RS, da prevazidju stranacke razlike i pokazu jedinstvo u borbi za naciju, oni nas jos vise destabilizuju. Vrijeme je, narode, da ih zamijenimo kao iznosane cipele. Iako je kriza, ponekad moramo kupiti nove i nadati se da ce biti udobne. A stare ne treba cuvati, najbolje ih je odmah baciti, da ne smetaju.

Gz

Ja mislim da im je najbolja sledeca lokacija Trg Alije Izetbeiovic u Sarajevu.

Jah

@Gz bas vam je jadna ta prica o "probosanstvu" ,i nije vam upalilo,opljackali ste previse da vam bilo ko sta vjeruje

MONDO REPORTAŽE