• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muhoviću jednomjesečni pritvor

Mehdi Muhoviću određen je jednomjesečni pritvor zbog ubistva troje državljana Srbije u iznajmljenoj kući na Ilidži

 Muhoviću jednomjesečni pritvor Izvor: MONDO

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Mehdi Muhoviću, koji je osumnjičen da je u iznajmljenoj kući na Ilidži hicima iz pištolja ubio troje državljana Srbije - Vidosava Dikovića (51), Slobodana Vitezovića (59) i njegovu nevjenčanu superugu Zoricu Mandić (47), javili su federalni mediji.

Muhoviću je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, jer je utvrđeno da je državljanin Crne Gore, te da bi boravkom na slobodi mogao da ugrozi bezbjednost građana.

Federalni mediji prenose da je Muhović priznao da je u iznajmljenoj kući na Ilidži u kojoj je živio sa suprugom usmrtio Dikovića, Vitezovića i Zoricu Mandić iz Užica.

Muhović je odmah nakon ubistva uhapšen i nakon kriminalističke obrade, uz službeni izvještaj, predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

Tokom saslušanja u policiji Muhović je, kako prenose federalni mediji, rekao da su ga troje ubijenih "duže vrijeme maltretirali zbog duga od oko 20.000 KM, koji je isplatio, za šta posjeduje i uplatnicu".

Rodbina nastradalih ističe da je čista laž da su nastradali Vidosav Diković, Slobodan Vitezović i Zorica Mandić došli u Sarajevo kako bi reketirali Muhovića ili od njega naplatili zelenašku kamatu.

Prema izjavama rodbine nastradalih, Muhović bio dužan Dikoviću i Vitezoviću koji su mu prije nekoliko mjeseci dali 8.000 evra kao ulog u poslu oko uvoza voća i povrća, ali da je taj posao propao, zbog čega su tražili povrat uloženog novca.

Radbina kaže da su Vitezović i Diković slučaj prijavili policiji u Srbiji, a da su prije dvije sedmice obavijestili Muhovića telefonom da će ga prijaviti i sarajevskoj policiji, a da im je on zaprijetio ubistvom.

(Srna/ MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE