• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maliću 13 godina za ratni zločin

Vijeće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu osudilo je na 13 godina zatvora Nenada Malića za zločin u Starom Majdanu 1992. godine.

 Maliću 13 godina za ratni zločin  Izvor: MONDO

Obrazlažući presudu, predsedavajući sudija Vesko Krstajić rekao je da je Malić kriv za ratni zločin i da je i sam optuženi tri dana nakon događaja istražnom sudiji detaljno opisao način na koji je ubio dvije osobe, a jednu pokušao da ubije.

Krstajić je naveo da je Malić, u stanju bitno smanjene uračunljivosti 21. decembra 1992, uz prijetnju oružjem, izveo iz kafića "Fontana" u Starom Majdanu Huseina Grbića i ubio ga ubodom noža u desnu stranu vrata i potom hicem iz pištolja u grudni koš.

Istim pištoljem, Malić je, kao pripadnik Šeste krajiške brigade Vojske Srpske Republike BiH zatim iz kafića izveo i Refika Velića i usmrtio ga ispalivši mu hitac u glavu.

Potom je, udarcima po glavi i tijelu, pokušao da ubije i Džemala Hadžalića koji je na njegov poziv izašao iz kuće prekoputa kafića, ali je Hadžalić uspio da pobjegne, kada je optuženi, udarajući Hadžalićevom glavom o zid, krenuo da izvadi pištolj iz svoje kožne bunde.

Suđenje Maliću počelo je 18. septembra ove godine, a od 9. januara se nalazi u pritvoru.

Malić je u odsustvu za isti zločin 2002. godine osuđen pred kantonalnim sudom u Bihaću, a Ministarstvo pravde BiH je predmet proslijedilo pravosudnim organima Srbije.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE