• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inckova posljednja šansa Mostaru

Visoki predstavnik u BiH nakon posjete Mostaru, dao još jednu šansu strankama za dogovor. U protivnom, slijede mjere, poručio je!

 Inckova posljednja šansa Mostaru Izvor: MONDO

Valentin Incko je poručio strankama koje učestvuju u vlasti da se dogovore o izboru gradonačelnika i usvajanja ovogodišnjeg budžeta.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Denis Lasić rekao je da je skeptičan po pitanju dogovora i da ne vjeruje da će gradonačelnik biti izabran do Nove godine, a isto mišljenje imaju i u Gradskom odboru SDA.

Visoki predstavnik u BiH je nakon sastanka najavio skoro preduzimanje mjera, u saglasnosti sa ambasadorima Savjeta za implementaciju mira, a ukoliko dogovor ne bude postignut.

"Ne želim da nagađam šta će uraditi visoki predstavnik. Rekaos am mu da je isključiva odgovornost za Mostar na OHR-u iz prostog razloga što su nametnuli Statut grada Mostara, koji je neprovodiv i zahtijeva da se u Mostaru neko sa nekim dogovara, te da su od Mostara napravili 'grad slučaj u BiH'", rekao je lider HDZ-a Dragan Čović.

On je dodao da je svjestan da će se OHR vrlo brzo transformisati u kancelariju specijalnog predstavnika EU i da je baš zbog toga zamolio Incka da riješi problem Mostara, kako bi postao sastavni dio zakonodavstva BiH.

"I kada su me smjenjivali i kažnjavali prihvatali smo odluke OHR-a, jer sam ušao u politiku svjestan da smo organizovani u skladu sa Aneksom 4. Zato i činimo sve da promijenimo Ustav, da ovo bude normalna država, a ne protektorat", zaključio je Čović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE