• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bevanda i Grahovac "otkazuju poslušnost"

Premijeru Federacije BiH Mustafi Mujezinoviću njegovi zamjenici Vjekoslav Bevanda i Gavrilo Grahovac "otkazali poslušnost."

 Bevanda i Grahovac "otkazuju poslušnost" Izvor: MONDO

Dostavili su mu zajedničko pismo u kome ga obavještavaju da "odbijaju da učestvuju u radu Vlade FBiH sve dok ne budu ispoštovane odredbe Poslovnika o radu".

Kako piše "Dnevni avaz", problem je u činjenici da Mujezinović dva mjeseca nije sazvao Kolegijum, kao i to što samostalno odlučuje o dnevnom redu sjednica i terminima njihovog održavanja.

U dopisu Mujezinoviću navodi se da se pozivi za sjednice dostavljaju najkasnije tri dana prije održavanja sjednice, da Vlada FBiH po pravilu održava sjednicu jednom nedjeljno, pa Bevanda i Grahovac traže da budu utvrđeni stalni termini održavanja konsultacija.

Bevanda je prije govorio da mu se "noću javlja jedan dnevni red, ujutro drugi, da bi na sjednici bio treći, i to bez materijala za raspravu".

Mujezinović tvrdi da Vlada FBiH radi prema planu i da ne bi trebalo praviti problem gdje ga nema.

"Kad jedan moj zamjenik može da dođe na dogovor, onda drugi ne može. Ranije se tražilo da se neke tačke ne stavljaju na dnevni red, a sada to nije tako, pa se na sjednicama i nema mnogo raspravljati o određenim materijalima", istakao je Mujezinović.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE