• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakonski regulisana umanjenja plata

Vlada RS utvrdila je po hitnom postupku prijedloge zakona o izmjenama i dopunama zakona o platama

 Zakonski regulisana umanjenja plata Izvor: MONDO

Vlada Republike Srpske (RS) utvrdila je po hitnom postupku prijedloge zakona o izmjenama i dopunama zakona o platama zaposlenih u oblastima prosvjete i kulture, u organima uprave i u MUP-u, kazneno-popravnim ustanovama i sudskoj policiji.

Platni koeficijenti zaposlenih u visokom obrazovanju umanjeni su za tri odsto od 1. januara do 30. juna 2010. godine, a izuzetak su poslovi rektora Univerziteta, čiji je koeficijent za obračun plate umanjen za 15 odsto.

Zaposlenima u organima uprave RS sa koeficijentom 30 i više plata se umanjuje za 25 odsto, sa koeficijentom od 23 do 29 za 20 odsto, sa koeficijentom od 18 do 22 za 15 odsto, a sa koeficijentom 17 i manje za 10 odsto - svima za cijelu 2010. godinu.

Zaposlenima u MUP-u, kazneno-popravnim ustanovama i sudskoj policiji koji imaju koeficijent 25 i više plata će biti manja za 25 odsto, a koji imaju koeficijent od 21 do 23 za 15 odsto za cijelu 2010. godinu, dok se zaposlenima sa koeficijentom 20 i manje plata umanjuje za tri odsto za prvih šest mjeseci 2010. godine.

Ove prijedloge zakona Vlada je utvrdila u srijedu na 39. posebnoj sjednici, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE