• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Špirić ne odustaje od smjene Halilovića

Predsjedavajući Savjeta ministara Nikola Špirić rekao je da ostaje pri zahtjevu za smjenu ministra za ljudska prava i izbjeglice Safeta Halilovića.

 Špirić ne odustaje od smjene Halilovića Izvor: MONDO

"Moj zahtjev je proslijeđen u Parlamentarnu skupštinu BiH i nemam razloga da jedno mislim prije podne, a drugo poslije podne. Način na koji su invalidna lica dovedena u zgradu Parlamentarne skupštine BiH i poruke koje sam tek poslije čuo od tih ljudi daju mi za pravo da sam povukao pravi potez", rekao je Špirić na konferenciji za novinare nakon sjednice Savjeta ministara BiH.

On je naveo da je bio prinuđen na taj potez, istakavši da mora postojati princip odgovornosti za vršenje vlasti, jer će bez toga BiH biti još neuspješnija na svom evrotalantskom putu.

Špirić je istakao da Parlamentarna skupština BiH ima konačnu riječ o Haliloviću, kao i o Informaciji o provedenim aktivnostima pristupanja UN Konvenciji o pravima lica sa invaliditetom, koju je usvojio Savjet ministara BiH.
On je naveo da je jedan od razloga zašto je trebalo da pokrene pitanje Halilovićeve odgovornosti to što Fond za povratak u BiH ove godine nije iskoristio ni polovinu sredstava, a za to se traže dodatna sredstva u budžetu institucija BiH za narednu godinu.

"To je pitanje odgovornosti ministra i ministarstva", naglasio je Špirić. Komentarišući preglasavanje srpskog člana Predsjedništva BiH kod donošenja odluke o Prijedlogu budžeta institucija BiH za narednu godinu, kao i srpskih članova Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Špirić je pozvao sve relevantne faktore da budžet bude usvojen. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE