• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Nisam predao svoj suverenitet Dodiku

Autori mondo.ba Autori Agencije

Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH iz RS, poručio je kolegi Bakiru Izetbegoviću da svoj suverenitet nije predao Miloradu Dodiku, predsjedniku RS.

“Nikakav suverenitet nisam predao. Ja sam čovjek koji donosi svoje odluke”, rekao je Ivanić u emisiji INTERVIEW20 na novinarsku konstataciju da je Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao da su Mladen Bosić, lider SDS-a, Savez za promjene i on suverenitet predali nazad u Dodikove ruke.

Govoreći o popisu, Ivanić je rekao da nije trebalo biti problema u vezi sa njim, jer je 200.000 spornih popisnica trebalo samo uključiti u ukupan broj popisanih, ali kao posebno grupu.

“Samo je trebalo da se kaže da su to građani BiH koji žive vani”, naglasio je Ivanić.

Na novinarsku konstataciju da fudbaler Edin Džeko ne bi bio popisan jer igra u italijanskom klubu Roma, Ivanić je rekao da bi bio popisan, ali bi bilo napisano da radi u Italiji.

On je dodao da je glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović pokrenuo istragu zbog popisa i da je tako izvršio pritisak.

“Šta je to drugo nego politika. Na osnovu čega je mogao da pokrenu istragu, ako nije bilo odluke. Da li pravosuđu treba dopustiti da utiče na političke odluke”, naglasio je član Predsjedništva BiH iz RS i dodao da je pravosuđe BiH pod uticajem ambijenta bliskog sarajevskim političkim krugovima.

Emisija će biti emitovana u srijedu na BHT-u.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE