• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Keri: Odgovorni moraju odgovarati za Srebrenicu

Autori mondo.ba Autori Agencije

Državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je da američki narod stoji uz narod BiH u vrijeme kada se 11. jula obilježava 21-ogodišnjica od, kako kaže, "genocida u Srebrenici" i poručio da svi odgovorni moraju da budu pozvani na odgovornost.

Lideri BiH, kako se ističe u saopštenju Stejt departmenta, moraju da se ujedine kako bi njihova zemlja išla naprijed, promovišu socijalnu koheziju, dobro upravljanje i ekonomski prosperitet, kao i da dozvole djeci i unucima "srebreničke generacije" da izgrade snažne zajednice i vode bezbjedne živote.

"Odajemo počast sjećanju na više od 8.000 stradalih muškaraca i dječaka, i odajemo priznanje njihovim porodicama, koje još tragaju za pravdom. Sjećanje na ovaj užasan zločin je važno, ali ono što je još važnije je spriječiti da se išta slično opet dogodi", poručio je Keri.

On je dodao da ostaci posljednjih žrtava moraju da budu indentifikovani i sahranjeni s dostojanstvom kako bi njihove porodice i voljeni mogli da počnu da se oporavljaju.

"Sjećanje na ono što se dogodilo u Srebrenici bi trebalo da ojača našu riješenost da mirno prebrodimo razlike i uz poštovanje osnovnog dostojanstva svake osobe, bez obzira na njenu nacionalnu, rasnu, polnu ili vjersku pripadnost", ocijenio je Keri.

SAD, kako je naglasio, duboko cijene svoje prijateljstvo sa narodom BiH.

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kimi B L

Prvo da se sudi amerima za raspad jugoslavije u interesu samo da se proda sto vise naoruzanja, pa sve ostalo. Vi ameri nepostujete ni svoj narod a kamoli drugi sada uveliko pokusavate i tursku da gurnrte u rat,zato sto ste protiv islama ali nemozete javno da priznate da ste tu istu tursku primili u nato. Pa neznate kako da se rijesite turaka.

xy

I ne interesuje me sta je rekao drzavni sekretar SAD. Oni da pricaju o genocidu? Da nije zalosno bilo bi smijesno.

xy

Bolje bi im bilo da cute. Mnogo je zrtava u svijetu za koje oni moraju odgovarati, pa bar pred Bogom.

nenad

Na prvom mjestu Alijja Izetbegovic, Bil Klinton, Olbrajtova i njihovi pomagaci kao sto je Naser Oric. Doci i taj dan da se i ovom olosu sudi, i da istina o Srebrenici izadje na vidjelo. Srpske zene, djeca i starci, koji su krvnicki ubijani u Srbrenickom kraju su nebitni, i bol njihovih najmilijih su toliko zanemareni od strane medjunarodnih mocnika, kao da nama Srbima hoce da kazu da smo glineni golubovi. Iz ovakog ponasanja medjunarodnih mocnika na prostoru BiH, i cijele bivse SFRJ, nece se dogoditi nista dobro za cjelokupni Srpski narod. SRBI su vijekovima bili ugnjetavani, i u dva svjetska rata su bili na strani saveznika, gdje su dali ogromne zrtve da se porazi fasizam, ali su zbog bratskih odnosa sa Rusima,svjetski mocnici odlucili da kazne sav Srpski narod. SRAM VAS BILO!!!

Gz

Pa i ja sam za istinu i odgovornost, samo sto na toj listi broj 1 treba da nosi tvoj Klinton.

MONDO REPORTAŽE