• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Za vlast se bore voditeljke, slikarke..

Autor mondo.ba

Među ženama na odborničkim listama za Skupštinu Grada Banjaluka na lokalnim izborima nalaze se nekadašnja TV voditeljka Natalija Trivić, slikarka Maja Dodig i košarkašica Kornela Vuković.

 Banjaluka: Za vlast se bore voditeljke, slikarke.. Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

  Na gradsku Skupštinu jurišaće još dvije sportistkinje: juniorska karate šampionka Andrea Dukić u dresu Ujedinjene Srpske i atletska veteranka Radislavka Račić, koja je na listi DNS, piše "EuroBlic".

Najviše kontroverzi izazvale su kandidature direktorki Narodne i univerzitetske biblioteke RS, Ljiljane Petrović Zečić (SNSD), te banjalučkog Centra za socijalni rad Vere Sladojević (DNS).

Pored Natalije Trivić, poznatog TV lica i nekadašnje urednice, koja se danas bavi menadžmentom, Ujedinjena Srpska je kandidovala i Sanju Topić, majku četvoro djece, koju je za listu predložilo Udruženje 4+, te Dušicu Lipovac, mladu profesorku aktivnu u pokretu za prava invalida.

U NDP nosilac liste je javnosti malo poznati predsjednik GO Dragan Talić, pa mnogi ocjenjuju da će istinski frontmen Čavićeve stranke u kampanji biti Mirna Savić Banjac, aktuelna odbornica i profesor klavira sa diplomom holandskog konzervatorijuma Groningen.

Opozicija se nije baš proslavila kandidovanjem žena poznatijih široj javnosti. Izuzetak je Ivanka Marković, profesor banjalučkog Pravnog fakulteta, koju smatraju jednim od vodećih autoriteta za krivično pravo u RS. Markovićevu je kandidovao SDS, ali se nalazi tek na 13. mestu, što i ne čudi s obzirom da je u ovoj stranci megapopularni bivši glavni revizor Boško Čeko 29. na listi kandidata.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE