• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Referendum u RS - ako NATO bude uslov!

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je protiv bilo kakvog uslovljavanja NATO integracija sa političkim reformama u BiH.

 Referendum u RS - ako NATO bude uslov! Izvor: MONDO

"SNSD se neće baviti tim reformama da bi ispunili uslove, ali smo spremni da podržimo određene aktivnosti na planu priključivanja NATO integracijama pod uslovom da o tome i kada zato dođe vrijeme odluku donese Narodna skupština RS i o tome bude raspisan referendum", rekao je Dodik novinarima u pauzi stranačkog savjetovanja SNSD-a.

Lider SNSD-a je naglasio da je ova stranka konstatovala da se evropske integracije zloupotrebljavaju, jer partneri iz Federacije BiH u tražene okvire uvijek ubacuju rješenja koja su antiustavna i antidejtonska. "Ovaj put u Zakon o krivičnom postupku BiH želi se ubaciti klauzula u vezi sa genocidom, što EU ne traži i to SNSD ne može da podrži", istakao je Dodik.

  Naglasivši da su evroatlantske integracije za SNSD i dalje priotitet i da će ova stranka u tom pogledu dati svoj doprinos, Dodik je rekao da je SNSD u proteklom vremenu pitanje evroatlanskih integracija stavio pod isključivu kontrolu vladinih struktura i same stranke.
"Više se ne dešava kao prije četiri ili pet godina da su evropske integracije bile definisane na nekom drugom mjestu, a da smo mi ovdje samo puki izvršoci raznih zahtjeva", istakao je lider SNSD-a.

Govoreći o vanrednim izborima za načelnika opštine Bileća, koji će biti održani 24. januara naredne godine, Dodik je rekao da je uvjeren u izbornu pobjedu kandidata SNSD-a.
"Primjećujemo ujedinjenje opozicije oko zajedničkih kandidata na tim izborima, ali mislim da je blok okupljen oko SNSD-a značajniji nego karikatura oko priče koja se zove ujedinjena opozicija", naglasio je Dodik.

 Dodik je istakao da SNSD na naredne opšte izbore u BiH ide sa namjerom da dobije mjesto predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH, kao i da na nivou RS i Predstavničkom domu parlamenta BiH ima nadpolovičnu većinu poslanika.

"Iz RS očekujemo najmanje polovinu delegata iz SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH i to je naš cilj", naglasio je lider SNSD. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE