• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: Dobio otkaz zbog statusa na FB

Autor mondo.ba

Novinar Federalne televizije Vuk Bačanović više nije zaposlen u ovoj TV kući, a sve zbog statusa na Fejsbuku u vezi sa Sarajevom i instalacijom Republike Srpske ispred BBI centra, povodom obilježavanja zločina u Srebrenici.

Fejsbuk status je glasio: "Kako vas mrzim sarajevski go*nari, koliko ste go*ana s*ali, a sad… pa možete cijelo Sarajevo ispresjecati sa ovim grobničastim mapama RS-a, postigli ste samo da propustite sve vozove i da je RS danas multietničkija nego Sarajevo ikada u svojoj istoriji. U srcu mom samo je jedan dom."

Bačanović je za portal Frontal.ba izjavio da je on u ovom statusu kritikovao percepciju "multietničkog" Sarajeva koja se pokazala kao potpuni promašaj i da se pokazalo da se jedino Republika Srpska može zvati multietničkom.

"Ja sam kritikovao zvanično Sarajevo zbog načina na koji pripremaju ono što bi bilo predstavljeno kao obilježavanje masakra u Srebrenici. To je urađeno na jedan užasno perverzan i stravičan način. Moj status zbog kojeg sam i dobio otkaz govori o tome da je Sarajevo otišlo u legendu kao jedan multietnički grad zbog samog broja Srba koji tu žive, ali i kompletna Federacija u kojoj ima svega dva i po odsto Srba. Za razliku od Sarajeva i ostatka Federacije, u Republici Srpskoj živi 14 odsto Bošnjaka i dva odsto Hrvata, pa se u tom kontekstu jedino o RS može govoriti kao o multietničkoj", istakao je Bačanović.

On je nakon toga dobio otkaz na Federalnoj televiziji na kojoj je radio prethodnih mjesec dana, a kao opravdanje se navodi da je prekršio "etički kodeks" FTV-a. Bačanović smatra da se ovde radi o političkom progonu.

"Radi se o tome da zvanično Sarajevo ne toleriše bilo koji drugi vid izjašnjavanja i misli uopšte, osim onog perverznog koji sami zastupaju", tvrdi Bačanović.

On je dodao i da se ovdje radi o kršenju elementarnih sloboda izražavanja

"Pretpostavljam da će oni sada to sve predstaviti u nešto izmijenjenoj formi, ali bez obzira na sve, ja u potpunosti stojim iza svojih riječi, rekao sam to na način na koji sam rekao i to i dalje mislim", kazao je on.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Dobio je otkaz zato sto je Srbin.

Gz

Zbog istine ili FB. Pitanje za ANKETU

Ben Linus33

Svaka cast ljudino. Govoris kao i svaki pravi srbin

MONDO REPORTAŽE