• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Alkalaj sam kreira spoljnju politiku"

Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj na svoju ruku kreira spoljnu politiku, izjavila je zamjenik ministra Ana Trišić-Babić.

 "Alkalaj sam kreira spoljnju politiku" Izvor: MONDO

Prema njenim riječima, Alkalaj želi pošto - poto da spriječi da u Savjetu bezbjednosti UN isped zastave BiH sjedi i jedan Srbin.

"Ovo članstvo (u Savjetu bezbjednosti UN) isključivo će biti iskorišteno za promociju jednog čovjeka i jedne stranke", rekla je Ana Trišić - Babić za RTRS, komentarišući to što još nije akreditovan niko od Srba u delegaciji za Savjet bezbjednosti UN.

Ona je podsjetila da je ustavna obaveza Predsjedništva BiH da kreira spoljnu politiku i da usaglašava imena, a ne da to, na svoju ruku, čini Alkalaj.

Trišić - Babić smatra da će članovima ove delegacije to biti odskočna daska koja će im davati mogućnost da što češće putuju u Njujork pod plaštom nestalnog članstva u Savjetu bezbjednosti UN, a da tamo rade potpuno drugačije, da lobiraju za neke drugačije interese.

Za sada su potvrđene dvije akreditacije, Ivanu Barbaliću i Mirsadi Čolak, dok je mjesto u delegaciji za Savjet bezbjednosti UN, koje treba da pripadne Srbima, još upražnjeno, a rok za akreditovanje trećeg člana bliži se kraju.

"Nezavisne novine" pišu da je Alkalaj dostavio akreditive generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu u kojima se tačno navodi ko je u ime BiH zadužen za rad u Savjetu bezbjednosti od 1. januara 2010. godine kada BiH postaje nestalna članica Savjeta bezbjednosti.

O sadržaju akreditiva koje je Alkalaj dostavio UN niko ništa ne zna ni u Predsjedništvu, ni u Ministarstvu inostranih poslova BiH.

Ana Trišić-Babić izjavila je da je dala svoje prijedloge, ali da ne zna da li će ih ministar uvažiti. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE