• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bandić posjetio Banjalučku biskupiju

Hrvatska je odgovorna za položaj Hrvata u BiH, izjavio u nedjelju u Banjaluci kandidat za predsjednika Hrvatske Milan Bandić

 Bandić posjetio Banjalučku biskupiju Izvor: MONDO

Nezavisni kandidat za predsjednika Hrvatske Milan Bandić izjavio je u nedjelju tokom susreta sa banjalučkim biskupom Franjom Komaricom da je Hrvatska zbog ustavnih obaveza, Dejtonskog sporazuma, ali i moralnih načela odgovorna za položaj hrvatskog naroda u BiH.

"Hrvatski narod u BiH najviše je stradao, imajući u vidu predratne brojke, te broj raseljenih, izbjeglih i poginulih tokom rata. Zbog toga je naša odgovornost velika. Potrebna nam je jasna, odgovorna i vizionarska politika, ne samo predstavnika Hrvata u BiH, već i zvaničnog Zagreba prema ovom dijelu hrvatskog naroda", poručio je Bandić.

Bandić je dodao da se mora naći najbolje rješenje koje će čuvati cjelovitost BiH i konstitutivnost sva tri naroda, pravo na vlastiti identitet u svim sferama života, te stvoriti uslove bezbjednog i normalnog života.

On je pozvao sve nadležne institucije Republike Srpske da učine sve kako bi se građani vratili na svoja ognjišta, naglasivši da je izuzetno važno ostvarivanje prava na povratak svih izbjeglih i raseljenih, saopšteno je iz Bandićevog izbornog štaba.

Tokom posjete Banjalučkoj biskupiji, Bandić je učestovao u euharistijskom slavlju u Katedrali Svetog Bonaventure i susreo se sa banjalučkim Hrvatima.

Čestitajući Božić, Bandić je darovao 50 katoličkih porodica u Banjaluci, te je u razgovoru sa Komaricom i potpredsjednikom Republike Srpske Davorom Čordašem obećao pomoć u izgradnji biskupskog dvora, koji se trenutno obnavlja.

Komarica je tokom mise izrazio zadovoljstvo Bandićevim dolaskom, oslovljavajući ga kao budućeg hrvatskog predsjednika.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE