• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nijedno tijelo ne može da poništi ulogu kantona"

Autor SRNA

Ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda rekao je da, kada je riječ o mehanizmu koordinacije, nijedno tijelo neće moći da poništi ulogu 10 kantona u BiH.

Bevanda kaže da na predstojećem sastanku o mehanizmu koordinacije očekuje da budu uvaženi konkretni prijedlozi koje je dostavio na dogovor iz Istočnog Sarajeva.

"Očekujem sastanak kolegijuma na kojem ćemo sve razjasniti", rekao je Bevanda za "Večernji list" izdanje za BiH i dodao da ovaj dokument mora da završi pred Savjetom ministara i vladama Srpske, FBiH i Brčko distrikta.

Prema njegovim riječima, bilo bi dobro da se sve usaglasi i usvoji u istom tekstu jer će tek tada imati pravu snagu.

Bevanda je naglasio da Hrvati ne mogu da prihvate da predsjedavajući Savjeta ministara BiH i predsjednici vlada Republike Srpske i Federacije BiH mogu da ponište sve odluke nižih nivoa vlasti.

On je dodao da problem predstavlja to što odluke koje budu usvojene na Savjetu ministara, nemaju prolaznost u parlamentu.

"To sve jasno govori. Ako imamo većinu, onda ona može veoma lako da prati izvršnu vlast, ali to nije slučaj. Nema takve vrste kohezije. Mnogo izraženiji su problemi na federalnom nivou, ali sve može da funkcioniše puno bolje i drugačije, uz uvažavanje svih strana", smatra Bevanda.

On je istakao da bi volio da BiH ubrzano krene ka evropskom putu, ali da će to pokazati vrijeme jer se uvijek dese neka iznenađenja.

"Apsurdno je da smo poremetili dokument mehanizma koordinacije, i to upravo u dijelu u vezi sa kojim su se usaglasile sve strane. To pokazuje našu apsurdnost", kaže Bevanda.

Bevanda bi sredinom avgusta trebalo da učestvuje na sastanku o mehanizmu koordinacije kojem će prisustvovati predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović i predsjednici vlada Republike Srpske i Federacije BiH Željka Cvijanović i Fadil Novalić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE