• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čordaš: Loša pozicija Hrvata u BiH

Hrvati su "de jure" na prostoru cijele BiH konstitutivan narod, ali "de fakto" nisu, izjavio potpredsjednik RS Davor Čordaš.

 Čordaš: Loša pozicija Hrvata u BiH Izvor: MONDO

Potpredsjednik Republike Srpske (RS) Davor Čordaš izjavio je u nedjelju naveče da je pozicija Hrvata u BiH i dalje loše ustavno definisana, dodajući da "bez jednog konstitutivnog naroda nema ni ovakve BiH".

"Hrvati su de jure na prostoru cijele BiH konstitutivan narod, ali de fakto nisu", rekao je Čordaš novinarima u Banjaluci.

On je dodao da u posljednje tri godine u Srpskoj ima određenog napretka kada je riječ o povratku i pomoći katoličkoj crkvi, ali da je to još na nedovoljnom nivou.

"Na nama je da ukažemo da su Hrvati dobrodošli ne samo u RS, nego na prostoru cijele BiH", poručio je Čordaš.

Potpredsjednik RS Davor Čordaš organizovao je u nedjelju naveče u Banskom dvoru u Banjaluci prijem povodom predstojećeg katoličkog Božića, kojem prisustvuju zvaničnici RS, te mnogobrojne ličnosti iz javnog i kulturnog života Banjaluke i Srpske.

"Svim ljudima dobre volje želim srećne predstojeće praznike i vjerujem da je ono što svi želimo dobro za sve nas. Oni koji dolaze sa lošom voljom, koji nam šalju loše poruke, sigurno nam neće dobro donijeti", rekao je Čordaš novinarima na prijemu.

Karakterišući prijem kao prepoznatljivost koju Banjaluka čini prema katolicima, biskup banjalučki Franjo Komarica je čestitao predstojeće praznike svima koji slave Božić i Novu godinu.

"Drago mi je što na prijemu vidim i mnogo građana koji nisu katolici, jer se mi katolici i pravoslavci poštujemo i uvažavamo. Vjerujem da će tako biti i ubuduće, kada budemo proslavljali i pravoslavni Božić", rekao je Komarica.

Prijemu prisustvuju predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović, predsjednik Narodne skupštine Srpske Igor Radojičić, ministri u Vladi RS, poslanici u Narodnoj skupštini RS i mnogobrojne ličnosti iz javnog i kulturnog života Banjaluke i RS.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE