• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bundalu i Zeljaji 34 godine zatvora

Sud BiH osudio Ratka Bundala na 19, Neđu Zeljaju na 15 godina zatvora, dok je Đorđislav Aškraba oslobođen krivice za zločine u Kalinoviku

 Bundalu i Zeljaji 34 godine zatvora Izvor: MONDO

Sud BiH u ponedjeljak je prvostepenom presudom osudio za zločin protiv čovječnosti počinjen od aprila 1992. do marta 1993. godine na području Kalinovika Ratka Bundala na 19 i Neđa Zeljaju na 15 godina zatvora, dok je Đorđislava Aškrabu oslobodio optužbi, izjavio je Srni Aškrabin advokat Žiko Krunić.

Prema Krunićevim riječima, Sud je utvrdio da je na području Kalinovika 1992. godine počinjen zločin, ali je cijeneći iznijete dokaze utvrdio da njegov branjenik nije odgovoran za te događaje.

Prvooptuženi Ratko Bundalo u navedenom periodu bio je komandant Taktičke grupe Kalinovik, Neđo Zeljaja komandir Stanice javne bezbjednosti Kalinovik, dok je Đorđislav Aškraba nadzirao logor "Barutni magacin“.

Optužnica je teretila Bundala, Zeljaju i Aškrabu da su od aprila 1992. godine do marta 1993. godine u okviru širokog i sistematičnog napada Vojske Republike Srpske, policijskih i paravojnih jedinica na civilno bošnjačko stanovništvo ove opštine, kao svjesni učesnici udruženog zločinačkog poduhvata, planirali, pokrenuli, učinili, poticali i pomagali progon cjelokupnog bošnjačkog stanovništva opštine Kalinovik i dijelova stanovništva susjednih opština.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE