• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prošao i prijedlog federalnog budžeta

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH prihvatio Prijedlog federalnog budžeta od 1,74 milijarde KM.

 Prošao i prijedlog federalnog budžeta Izvor: MONDO

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podržala je Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2010. godinu, koji je utvrdilo Predsjedništvo BiH.

Jednoglasno usvojenim zaključkom Komisija za finansije i budžet traži od 14 budžetskih korisnika koji su u prethodnoj godini dobili negativan revizorski izvještaj da ispoštuju raniji zaključak ove komisije i uštede 10 odsto na materijalnim troškovima koji su bili sporni u revizorskom izvještaju.

Od Savjeta ministara i Ministarstva finansija i trezora BiH traži se da nakon usvajanja budžeta za 2010. gudinu u okviru instrukcija za praćenje njegovog izvršenja obezbijeede operativnu realizaciju ovog zaključka.

Komisija je usvojila i zaključak da se Savjet ministara obaveže da po usvajanju budžeta za 2010. godinu pokrene aktivnosti na smanjenju troškova zakupa institutcija BiH pokretanje procedure za obezbjeđivanje prostora za smještaj inst BiH te da Predstavnički dom kvartalno izvještava o rezultatima ove aktivnosti.

Zaključak Komisje za finansije i budžet Predstavničkog doma jeste i da se Komisija za izbjeglice i raseljena lica BiH zaduži da kvartalno tokom 2010. godine podnosi izvještaje o trošenju budžetskih sredstava namijenjenih za povratak izbjeglih i raseljenih.

Predsjedništvo BiH dan ranije je usvojilo prijedlog budžeta BiH za 2010. godinu, po kojem je za finansiranje institucija BiH predviđeno 1.028.034.000 KM, a za servisiranje spoljnog duga 341.655.000 KM, što je u okvirima dogovorenim u Fiskalnom savjetu BiH.

U prijedlogu budžeta koji će se u srijedu naći pred poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine materijalni troškovi u institucijama BiH smanjeni su za 17,6 odsto, s tim što određene stavke nisu podlegle ovom smanjenju.

Predstavnički dom prošle sedmice nije prihvatio prijedlog Predsjedništva BiH koji je za 24,5 miliona KM namijenjenih povratku izbjeglih i raseljenih lica izlazio iz okvira budžeta usaglašenom u Fiskalnom savjetu i Savjetu ministara BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE