• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NSRS: Na redu ombudsmani

Poslanici NSRS nastavili sjednicu raspravom o Prijedlogu zakona o prestanku važenja Zakona o Ombudsmanu RS po hitnom postupku.

 NSRS: Na redu ombudsmani Izvor: MONDO

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica rekao je da ovaj zakon ne znači prenošenje nadležnosti "ni u najbezazlenijem smislu", nego ukida jednu instituciju, što je uslov za liberalizaciju viznog režima.

"Pred nama je i donošenje zakona koji će RS omogućiti da konzumira zaštitu ljudskih prava", rekao je Mazalica.

Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o Ombudsmanu RS je četvrta od deset tačaka dnevnog reda 23. posebne sjednice Narodne skupštine RS.

Na dnevnom redu su joši Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o ostvarivanju prava na naknadu materijalne i nematerijalne štete nastale u periodu ratnih dejstava od 20. maja 1992. godine do 19. juna 1996. godine, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na nepokretnosti i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o oružju i municiji.

Na prijedlog Vlade RS dnevni red je dopunjen Prijedlogom zakona o izmjenama i dopuni Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju i Prijedlogom zakona o dopuni Zakona o registraciji poslovnih subjekata u RS.
Poslanici bi trebalo da imenuju predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Komisije za koncesije RS,te predsjednika i tri člana Regulatorne komisije za energetiku RS.


Poslanici su u utorak po hitnom postupku usvojili Rebalans budžeta RS za 2009. godinu, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata RS i Zakon o dopunama Zakona o zaštiti civilnih žrtava rata.

Po završetku ove trebalo bi da bude održano i 24. posebno zasjedanje posvećeno stavovima Vlade RS u povodu odluka visokog predstavnika od 14. decembra.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE