• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez rasprave ZA ratnu odštetu

NSRS po hitnom postupku usvojila Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o ostvarivanju prava na naknadu štete nastale u ratu.

 Bez rasprave ZA ratnu odštetu Izvor: MONDO

Pomoćnik ministra finansija RS Dragana Aleksić rekla je da je ovim zakonom odredba koja se odnosila na rok podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava na naknadu nematerijalne štete pred Pravobranilaštvom RS izmijenjena sa 28. februara 2007. u rok do 28. februara 2010. godine.

Aleksićeva u obraćanju poslanicima da je osnovni razlog za donošenje zakona po hitnom postupku odluka Ustavnog suda RS, kojom je utvrđeno da pojedine odredbe nisu u saglasnosti sa Ustavom RS.

Ovim zakonom uređuje se postupak, uslovi i kriterijumi za ostvarivanje prava na naknadu materijalne i nematerijalne štete fizičkim i pravnim licima po čijim tužbenim zahtjevima nije pravosnažno okončan sudski postupak za naknadu štete, kao i onim koji su podnijeli zahtjeve za naknadu štete Pravobranilaštvu RS, te postupak sklapanja vansudskih poravnanja za navedenu štetu, istakla je Aleksićeva.

Zakonom je definisano da lica po čijim tužbenim zahtjevima nije pravosnažno okončan sudski postupak za naknadu štete mogu svoje pravo ostvariti u skladu sa ovim zakonom, a u suprotnom njihov predmet će se ustupiti mjesno i stvarno nadležnom sudu.

Ovaj zakon je usvojen bez skupštinske rasprave.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE