• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vjetar odnosi krovove kuća u BiH

Jak olujni vjetar načinio je materijalnu štetu u brojnim gradovima Bosne i Hercegovine.

 Vjetar odnosi krovove kuća u BiH Izvor: MONDO

Nevrijeme je pogodilo Goražde, Vlasenicu, Srebrenicu, te Bihać, a jak vjetar prouzrokovao je značajna materijalna oštećenja na brojnim objektima, putnoj infrastrukturi, dalekovodnim i vodvodnim mrežama.

Olujni vjetar koji je počeo puhati u Vlasenici otrgnuo je dio konstrukcije vlaseničkog Doma kulture, oštetio nekoliko krovova na privatnim objektima, iščupao drveće iz korijena, a u Vlasenici trenutno nema ni električne energije.

Slična situacija je i na teritoriji bugojanske opštine gdje je jak vjetar uzokovao značajna materijalna oštećenja na privatnim objektima i putnoj infrastrukturi.

Olujni vjetar nosio je sve pred sobom, a mnogi saobraćajni znakovi izvaljeni su iz svojih ležišta. Vjetar je nosio krovove kuća, izvaljivao prozore, rušio tende, a građani su se žalili i na začepljenja slivnika.

Olujno nevrijeme zahvatilo je i područje opštine Srebrenica, gdje, kako je saopštila agencija Fena, povremeni udari vjetra dostižu brzinu i do 100 kilometara na sat. Na sreću većih materijalnih oštećenja nije bilo, ali je došlo do prekida u napajanju električnom energijom.

Slična situacija je i u Goraždu gdje je vjetar puhao tolikom jačinom da je izvaljivao drveće iz korijena, a velika materijalna šteta je pričinjena na kompleksu motela Bazeni. U tom dijelu grada trenutno nema električne energije, a cijeli grad je bez vode.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE