• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fond PIO nije pred krahom

Direktor Fonda Penzijsko-invalidskog osiguranja RS tvrdi da Fond nije pred krahom jer se niko ozbiljan ne bi poigrao sudbinom 218 000 korisnika.

 Fond PIO nije pred krahom Izvor: MONDO

Zoran Mastilo kaže da su ovakve ocjene paušalne i čisto političke.

Mastilo je za "Glas Srpske" rekao da Fond PIO ima problema, ali ne toliko da bi se mogla dati ovakva kvalifikacija i dodao da svi koji tvrde da je Fond pred krahom nemaju argumente.

"To su paušalne i čisto političke ocjene kojima bi pojedinci politički željeli da se dodvore grupaciji od 218 000 ljudi i da ih, eventualno, na sljedećim izborima imaju kao svoje potencijalne birače", naglasio je Mastilo.

On je dodao da "neozbiljnu priču penzionerima niko ne može podvaliti, jer ova populacija vrlo dobro zna ko je za njih šta uradio".

Naveo je da je prosječna penzija od 2006. godine porasla za 73 odsto, dok su penzije u 2008. godini rasle za 25 odsto.

Mastilo kaže da u ovom trenutku nije realno očekivati bilo kakvo povećanje penzija, jer finansijske mogućnosti Fonda i ono što Vlada RS namjenski izdvaja za Fond ne daju mogućnost za povećanje prava korisnika.

"Imamo i zaključak Narodne skupštine RS koji nas obavezuje da obezbijedimo dostignuti nivo penzija i redovnost njihove isplate. To su dva principa kojih se držimo", rekao je direktor Fonda PIO RS.

Mastilo ističe da je Fond u ovoj godini imao bolju naplatu po osnovu doprinosa nego u 2008. godini i to za 11 mjeseci 41 milion KM više.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE