• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugrožena nezavisnost RAK-a?

Nikola Špirić negirao tvrdnje da Regulatornom agencijom za komunikacije "upravlja" Savjet ministara.

 Ugrožena nezavisnost RAK-a? Izvor: MONDO

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH  tvrdi da su netačne tvrdnje predstavnika međunarodne zajednice u BiH da Savjet ministara ugrožava nezavisnost Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).

"BiH bi trebalo da bude apsolutno nezavisna od međunarodnog uplitanja. Ove tvrdnje predstavnika međunarodne zajednice u BiH apsolutno nisu tačne. To je, ustvari, jasan znak da oni žele da upravljaju RAK-om", rekao je Špirić za "Glas Srpske".

Predstavnici OHR-a, OEBS-a i delegacije EU u BiH u zajedničkom pismu saopštili su da se "Savjet ministara u BiH mora uzdržati od ugrožavanja nezavisnosti RAK-a".

Oni su izrazili zabrinutost "zbog pokušaja Savjeta ministara da da svoje tumačenje odredaba Zakona o komunikacijama i uvede nacionalne i političke kriterijume za odabir članova Savjeta RAK-a".

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, predstavnik OEBS-a za slobodu medija Mikloš Harašti, vršilac dužnosti šefa Misije OEBS-a u BiH Vadim Kuznjecov i vršilac dužnosti šefa delegacije EU u BiH Boris Jaročevič naglasili su da imenovanje članova Savjeta RAK-a i direktora RAK-a treba da bude zasnovano isključivo na integritetu, znanju i profesionalnim zaslugama.

Oni su naveli da zakon i Ustav BiH u dovoljnoj mjeri garantuju ravnopravnu nacionalnu zastupljenost unutar Savjeta RAK-a.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE