• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prigovor na odluku za "tuzlansku kolonu"

MUP RS podnio Kancelariji glavnog tužioca BiH prigovor na odluku o obustavljanju istrage u predmetu " tuzlanska kolona".

 Prigovor na odluku za "tuzlansku kolonu" Izvor: MONDO

Istovremeno je najavljeno da će prigovor na obustavu istrage za zločine počinjene na području opštine Konjic podnijeti početkom naredne sedmice.

Koordinator Tima za istraživanje i dokumentovanje krivičnih djela ratnog zločina MUP-a RS Simo Tuševljak potvrdio je Srni da se prigovor u predmetu " tuzlanska kolona " odnosi na obustavljanje istrage protiv Selima Bešlagića i drugih lica.

"Samo za predmet `tuzlanska kolona` imamo 2 000 stranica priloga prigovora. Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milorad Barašin će, na osnovu toga, odlučiti da li će istraga biti nastavljena ili će potvrditi odluku postupajućeg tužioca u tom predmetu", izjavio je Tuševljak.

Tuševljak je potvrdio da trenutno pripremaju prigovor i na odluku o obustavljanju istrage protiv Vahida Alagića, Faika Špage i Zije Landže za zločine počinjene na području opštine Konjic koji će, početkom naredne sedmice, takođe dostaviti Kancelariji glavnog tužioca BiH.

Bivši rukovodilac Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH Dejvid Švendimen dao je 11. decembra saglasnost za obustavljanje istrage u predmetima " tuzlanska kolona" i za zločine počinjene na području opštine Konjic 1992. godine.

Tokom napada na kolonu JNA u Tuzli maja 1992. godine ubijeno je najmanje 50 vojnika, dok je u selima Bradina i Glavatičevo na području opštine Konjic stradalo 48 srpskih civila.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE