• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđene optužnice Drpi i Bogičeviću

Okružni sud potvrdio optužnice bivšem direktoru rafinerije u Brodu i bivšrm ministru privrede, energetike i razvoja.

 Potvrđene optužnice Drpi i Bogičeviću Izvor: MONDO

Banjalučki Okružni sud potvrdio je optužnicu Specijalnog tužilaštva RS koja tereti bivšeg direktora Rafinerije nafte Brod Iliju Drpu i nekadašnjeg ministra privrede, energetike i razvoja RS Milana Bogićevića za zaključenje štetnog ugovora i nesavjestan rad u službi, potvrdila je portparol ovog suda Danijela Vasiljević.

Drpa se tereti da je kao zastupnik Rafinerije 5. decembra 2003. godine sklopio štetan ugovor o uslužnoj preradi nafte sa kompanijom "Vitol S.A" iz Švajcarske, piše "Glas Srpske".

Prema navodima optužnice, prihvatio je uslove iz ugovora za koje je unaprijed znao da su štetni po Rafineriju i da ih ne može ispoštovati.

Bogićević je optužen da je svjesnim kršenjem zakona i drugih propisa dozvolio da se potpiše ugovor, bez saglasnosti Vlade RS odobrio izdavanje garancije resornog ministarstva za uredno izvršenje obaveza iz tog ugovora.

"Vitol" je 28. jula 2006. godine tužio Rafineriju nafte i RS pred nadležnim sudom u Londonu, a poslije raskida ugovora "Vitol" je tražio odštetu od 115 miliona dolara iako nije ispoštovao stavke o mjesečnoj isporuci od 60.000 do 100.000 tona sirove nafte.

Premijer RS Milorad Dodik uspio je da zaključi sporazum sa predstavnicima te kompanije o regulisanju duga Rafinerije od 27,4 miliona dolara, a ne 115 miliona, koliki je bio tužbeni zahtjev "Vitola". (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE