• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: U realizaciju zaključaka!

Srpski član Predsjedništva BiH kaže da parlament Srpske mora da krene u realizaciju zaključka o neprihvatanju Inkovih nametnutih rješenja.

 Radmanović: U realizaciju zaključaka! Izvor: MONDO

"Narodna skupština Republike Srpske mora da realizuje svoj raniji zaključak da ne prihvata nametnute odluke visokog predstavnika u BiH", rekao je Nebojša Radmanović.

Radmanović je rekao da visoki predstavnik nametanjem odluka pravi probleme u zemlji.

"U daljoj operacionalizaciji tih zaključaka vjerovatno će se doći do opredjeljenja da se građani Srpske izjasne na referendumu o nametanju odluka visokog predstavnika", rekao je Radmanović "Glasu Srpske".

On je naglasio da za referendum treba određeno vrijeme da bi se sve proceduralno obavilo i da ne bi bilo improvizacija.

"Pravna analiza više od 800 nametnutih odluka i zakona visokog predstavnika u BiH sigurno bi potvrdila da ovakav način rješavanja pitanja stvara brojne probleme u zemlji", procijenio je Radmanović.

Komentarišući popis imovine u BiH, koji je obavio tim OHR-a, Radmanović je naveo da OHR nije ni trebalo da se bavi ovim ovim pitanjem, jer to nije u njegovoj nadležnosti.

"Ustav jasno kaže da imovina pripada entitetima, ali i entiteti treba da odrede šta će dodijeliti BiH", rekao je Radmanović.

On je dodao da je čudna odluka OHR-a da ne upozna Predsjedništvo BiH sa sadržajem popisa imovine, ali da je imao uvid u ono što je OHR popisao.

"To što su oni uradili, blago rečeno, je smiješno i samo će dodatno opteretiti razgovore o pravičnoj raspodjeli imovine između BiH, entiteta i distrikta Brčko", naglasio je Radmanović.

Prema njgovim riječima, pitanje imovine je jedini preostali uslov za transformaciju OHR-a i očito je da se pravi situacija kako se to pitanje ne bi moglo riješiti, radi daljeg ostanka OHR-a u zemlji, što ustvari i jeste cilj nekih domaćih političara i predstavnika međunarodne zajednice.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE