• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Salihović za svjedoke zove Dodika, Đakovića...

Disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH zakazala je početak disciplinskog postupka protiv suspendovanog glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića za 27. januar.


Disciplinska komisija donijela je ovu odluku nakon što su obje strane danas na pripremnom ročištu iznijele plan izvođenja dokaza.

Neki od svjedoka koji će iskaz dati u korist disciplinskog tužioca su Dubravko Čampara, Božo Mihajlović i Mirza Hukeljić. S druge strane u korist Salihovića iskaz bi trebalo da daju Milorad Dodik, Nikola Špirić, Dragan Mektić, kao i Mato Đaković, prenosi Birn.

Kada budu izvođeni dokazi za tri tačke tužbe protiv Salihovića javnost će biti isključena, dok će ročište biti otvoreno za dvije tačke koje mu se stavljaju na teret.

Kancelarija disciplinskog tužioca tereti Salihovića da je propustio da traži svoje izuzeće u predmetima kada je postojao sukob interesa, da se upustio u neprimjerene kontakte sa sudijom ili strankama u postupku, omogućio vršenje dužnosti tužioca osobama koje za to nisu zakonom ovlaštene, miješao se u postupanje sudije ili tužioca.

Među prekršajima je navedeno i namjerno davanje lažne ili nedovoljne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto, disciplinskim stvarima, pitanjima unapređenja i napredovanja u službi ili bilo kojim drugim pitanjima koja su u nadležnosti VSTS-a, te svojim ponašanjem doveo u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet Tužilaštva BiH.

Salihović je navode disciplinskog tužioca odbacio kao netačne. Uporedo s disciplinskim postupkom, Tužilaštvo BiH vodi krivičnu istragu protiv Salihovića.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE