• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Koalicija za sada funkcioniše''

Autor SRNA

Lider Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da koalicija sa SNSD-om i DNS-om za sada funkcioniše, ali da će slučaj ''Ljubija'' imati svoje posljedice.

Lider Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da koalicija sa SNSD-om i DNS-om za sada funkcioniše, ali smatra da će različit stav o prodaji državnog kapitala u Rudnicima željezne rude "Ljubija" negativno uticati na budućnost koalicionih odnosa.

"Koalicija za sada funkcioniše i na sjednici Vlade smo radili normalno. Ne vidim da imamo veliku krizu", naveo je Đokić. 

On je za "Glas Srpske" rekao da za sada neće tražiti satanak koalicije.

Đokić je odbacio stav opozicije da je Vlada ostala bez skupštinske većine kada je Narodna skupština odbacila njenu odluku da akcije "Ljubije" budu prodate "Izrael investment grupi".

"Vlada je za svoju odluku dobila veći broj glasova, nego oni koji su bili protiv. Odnos snaga u parlamentu je na strani Vlade Srpske. Ne vidim razlog da bi ova koalicija trebalo da se raspadne, ali je tačno da su se pojavili ozbiljni problemi, koje treba prevazići", smatra Đokić.

Narodna skupština Republike Srpske na sjednici 17. maja nije usvojila odluku o davanju saglasnosti na odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva RŽR "LJubija" Prijedor, metodom neposrednog izbora kupca.

''Odbacili ponudu od 10.000 radnih mjesta''

Petar Đokić smatra da je Narodna skupština odbacivanjem odluke Vlade Srpske da akcije Rudnika željezne rude "LJubije" budu prodate "Izrael investment grupi" odbacila ponudu koja daje 10.000 novih radnih mjesta.

Đokić je objasnio da je planirano da od 92 miliona KM, koliko je vrijedila ponuda, najmanje 30 miliona KM bude vraćeno u privredu, odnosno da se podstakne razvoj Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

"Imajući u vidu koliko nas je u prethodnim godinama na osnovu primjene akcionih planova za zapošljavanje koštalo jedno radno mjesto, da smo tih 30 miliona KM dali u privredu s ciljem da novac koriste oni koji će zaposliti nove radnike, dobili bismo oko 10.000 radnih mjesta", rekao je Đokić za "Glas Srpske".

On je ocijenio da je prethodnih dana vršen neobičan pritisak prema onima koji su razmišljali da prodaju akcija treba podržati, ali nije mogao definisati sa kojih adresa je taj pritisak dolazio.

Đokić je rekao da je Uprava "Arselor Mitala" vještački stvorila zabrinutost iako radnici ovog preduzeća nisu bili ugroženi, niti je šta bilo učinjeno protiv njihovog interesa.

On je rekao da Vlada Srpske još nije razmišljala koji bi mogao da bude sljedeći korak u vezi sa prodajom akcija, ali da je jedini način da ih iznese na aukciju na berzu.

"U tom slučaju, međutim, nema više razvojne dimenzije, jer kupac nema obaveze zapošljavanja i investiranja i roka u kojem to treba učiniti", kaže Đokić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE