• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Obaveza je da se poklonimo na ovakvim mjestima"

Autor Agencije

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da je danas došao kod Šaranove jame na Velebit da oda počast nevino stradalim žrtvama.

On je dodao da je obaveza zvaničnika da se poklone na ovakvim mjestima, posebno ako su ona izvan teritorije Republike Srpske i Srbije.

Ivanić je rekao i da podržava napore Udruženja "Jadovno 1941." koje iz entuzijazma radi na očuvanju uspomene na istoriju i masovno stradanje, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

"Obaveza zvaničnika je da se poklone na ovakvim mjestima, a dodatno nas obavezuju mjesta stradanja koja su danas izvan teritorije Srbije i Republike Srpske. Naša je obaveza da čuvamo te veze", rekao je Ivanić.

Ivanić je danas prisustvovao parastosu nad Šaranovom jamom na Velebitu povodom "Dana sjećanja na Jadovno 1941. godine" i 76 godina od stradanja više od 40.000 ljudi, uglavnom Srba, u kompleksu ustaških logora smrti Gospić-Jadovno-Pag tokom Nezavisne Države Hrvatske.

"Šaranova jama je sveto mjesto za srpski narod. Ne smijemo da zaboravimo žrtve koje je podnio naš narod", rekao je Ivanić koji se poklonio žrtvama, kojih je, prema do sada prikupljenim podacima, 40.123 na najbrutalniji način ubijeno.

Organizatori okupljanja i "Dana sjećanja na Jadovno 1941." su udruženja građana "Jadovno 1941." iz Banjaluke i Beograda i Eparhija Gornjokarlovačka.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE