• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ahmetović: U UN nije poslana lista terorista

U Savjet bezbjednosti UN nije poslata nikakva lista potencijalnih terorističkih organizacija, kaže Sadik Ahmetović.

 Ahmetović: U UN nije poslana lista terorista Izvor: MONDO

Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović izjavio je da iz ovog ministarstva u Savjet bezbjednosti UN nije poslata nikakva lista sa 45 organizacija iz BiH koje se dovode u vezu sa terorizmom.

"Tačno je da se u poslatom dokumentu navodi da Tužilaštvo BiH raspolaže informacijom Grupe Savjeta ministara za borbu protiv terorizma koja sadrži spisak 45 organizacija koje se povezuju sa terorističkim aktivnostima u BiH, što je proizvelo problem koji sada treba da se razjasni", naveo je Ahmetović, gostujući u programu Federalne televizije.

Ahmetović je istakao da se objavljivanjem u javnosti naziva nekih od tih organizacija koje, kako je rekao, nemaju nikakve veze sa terorizmom, njima na neargumentovan način stvara hipoteka, te da skoro nijedna agencija za provođenje zakona u BiH u operativnim istraživanjima nije tretirala organizacije čija su se imena pojavila u javnosti.

"Zbog tih organizacija treba razjasniti cijelu situaciju i o toj listi se svi trebaju izjasniti. Poslao sam zahtjev ovoj Grupi Savjeta ministara BiH za da se izjasni o njoj i očekujem njihov odgovor do kraja sedmice", rekao je Ahmetović, izrazivši uvjerenje da će cijela medijska afera ubrzo razjasniti.

"Dnevni avaz" objavio je 10. marta da su vlasti BiH početkom februara poslale lažnu informaciju Savjetu bezbjednosti UN u kojoj se navodi da u BiH postoji 45 organizacija koje se dovode u vezu sa terorizmom i terorističkim aktivnostima.

List navodi da su u informaciji, između ostalih, pomenuti BBI banka, Bošnjačka zajednica kulture "Preporod", "Er Bosna", Radio ''Naba'', list "Saff", preduzeće "Vitezit" i nevladina organizacija "Žene ženama".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE