• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ešton: Situacija u BiH sve gora

RS je nastavila da bude ključni problem u BiH, a dovođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma u pitanje postalo je češće, navodi Ketrin Ešton.

 Ešton: Situacija u BiH sve gora Izvor: MONDO

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton u svom izvještaju UN piše da je Republika Srpska (RS) prekršila više aneksa Dejtonskog sporazuma, te da su politički lideri iz RS povremeno dovodili u pitanje integritet BiH i povlačili pitanje mogućnosti secesije.

Prema njenim navodima, RS je nastavila biti ključni problem, a dovođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma u pitanje postalo je češće.

Ketrin Ešton je ocijenila u izvještaju da je politička situacija u BiH sve gora, ali je za bezbjednosnu situaciju rekla da je stabilna i da će takva ostati uprkos mogućem nastavku političkih tenzija i nacionalističkoj retorici, prenosi ''Dnevni avaz''.

U redovnom tromjesečnom izvještaju UN, Ketrin Ešton je istakla da je vrlo malo napretka postignuto u ključnim reformama, posebno u odnosu na pet ciljeva i dva uslova Savjeta za provođenje mira za zatvaranje OHR-a.       

''Štaviše, politička situacija nastavila se pogoršavati. Došlo je do pada u komunikaciji između političkih lidera, zajedno sa porastom razjedinjujućih izjava iz RS, te međuetničkim nesuglasicama u Federaciji BiH'', navela je Ketrin Ešton u izvještaju.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE