• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Federacija BiH u kolapsu

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović ocijenio je da se Federacija BiH nalazi u kolapsu.

 Čović: Federacija BiH u kolapsu  Izvor: MONDO

On je potvrdio da dobar dio krivice za tako teško stanje snose pogoršani odnosi HDZ-a BiH i Stranke demokratske akcije BiH.

''Da, kolaps Federacije BiH već je tu. Mislim da smo u dosta teškoj situaciji. O tome smo pričali dvije godine i, eto, desilo se. Žele li to neki vidjeti ili ne, to je nešto drugo'', rekao je Čović za ''Dnevni avaz''.

Komentarišući najave održavanja dva sastanka o ustavnim promjenama u BiH, koja će se na inicijativu Španije, održati u aprilu u Sarajevu i, najvjerovatnije Briselu, on je izrazio očekivanje da će ti skupovi dovesti do usvajanja deklaracije koja će biti plan za realizaciju novih ustavnih rješenja u BiH nakon opštih izbora.

''Cilj deklaracije je da se odmah nakon izbora krene u tzv. sadržajne ustavne promjene. Namjera je da ne čekamo izbore da bismo napravili bilo kakvu aktivnost, već da odmah imamo plan'', rekao je Čović.

Prema njegovim riječima, pitanja ustavnih promjena, ipak, treba ostaviti za novembar, do tada bi političari u ovoj zemlji trebalo da se pobrinu da odgovore na iskušenja privrednog zaostajanja i socijalne bijede.

On je ponovio inicijativu HDZ-a BiH da članovi Predsjedništva BiH ubuduće budu birani posredno, u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Lider HDZ-a BiH smatra da će se izborna kampanja za naredne opšte izbore u BiH voditi putem pravosuđa, raznih prijava i optužnica.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE