• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktoru RAK-a mjesečno i po 6.000 KM?

Mjesečna primanja generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije BiH Kemala Huseinovića iznose oko 5.000 KM, piše "Glas Srpske".

 Direktoru RAK-a mjesečno i po 6.000 KM? Izvor: MONDO

U RAK-u je potvrđeno da Huseinovićeva plata u skladu sa Zakonom o platama iznosi 3.985 KM, ali u tu sumu nisu uračunali naknadne troškove, topli obrok, dnevnice i troškove službenih putovanja.

Član Savjeta RAK-a Slobodan Bošković rekao je da su Huseinovićeva mjesečna primanja iznosila i do 6.000 maraka.

"Savjet RAK-a nikada nije dobio izvještaj o brojnim Huseinovićevim službenim putovanjima na kojem su potrošene znatne sume novca. Nikada nismo upoznati sa efektima tih službenih putovanja", rekao je Bošković. Član Komisije za komunikacije i saobraćaj parlamenta BiH Željko Kuzmanović kaže da je apsolutno neprihvatljivo da Huseinović toliko zarađuje ako se u obzir uzmu njegovi dosadašnji rezultati rada.

"Neprihvatljivo je da Huseinović, koji je na čelu RAK-a nelegalno, jer mu je mandat odavno istekao, ostvaruje ovoliku zaradu. Ako uzmemo u obzir da RAK, umjesto stručnih, već odavno donosi političke odluke i tako štiti interese sarajevskih političkih krugova, nije teško zaključiti da je u konkretnom slučaju riječ o grubom arčenju budžetskog novca", istakao je Kuzmanović.

Huseinoviću je mandat istekao krajem 2008. godine, a članovima Savjeta RAK-a u aprilu prošle godine. Članovi Savjeta RAK-a od 31. maja 2009. godine ne primaju naknade, a do tada su primali naknadu u iznosu od 1.400 KM mjesečno. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE