• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saslušan Zlatko Lagumdžija

Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija u četvrtak je u Tužilaštvu BiH dao izjavu povodom prijave koju je protiv rukovodstva te stranke podnio direktor ASA Holdinga Nihad Imamović.

 Saslušan Zlatko Lagumdžija Izvor: MONDO

Iz SDP-a BiH je saopšteno da je Lagumdžija dao izjavu na lično insistiranje i da je sve navode iz Imamovićeve prijave ocijenio kao lažne i netačne.

Lagumdžija je naglasio da vjeruje u pravnu državu i njene institucije, da će insistirati da se cjelokupan slučaj što prije riješi, te da ovako ozbiljne optužbe "ne mogu ostati predmet spekulacija i biti korištene u obračunu sa opozicijom".

"Oni koji su odgovorni za to izaći će pred lice pravde. Mi smo sigurni da među njima neće biti niti jednog pojedinca iz SDP-a BiH", rekao je Lagumdžija.

U saopštenju SDP-a se navodi da je krajnje vrijeme da se država obračuna sa građevinskom mafijom, "koja i u ovom slučaju pokazuje da ne preza ni od čega".

Predsjednik Uprave "ASA Holdinga" Imamović prijavio je članove rukovodstva SDP-a da su od njega i drugih privrednika pokušli da iznude mito od 2,2 miliona KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE