• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borci "ruše" Vladu FBiH?

Ako Vlada ne promijeni politiku, nosioci najviših ratnih priznanja najavljuju da će rušiti Vladu FBiH i Parlament na "dan Armije RBiH,15. aprila".

 Borci "ruše" Vladu FBiH? Izvor: MONDO

"Iako smo se dogovorili da se cenzus uvede svim budžetskim korisnicima, Vlada po ko zna koji put do sada ne poštuje dogovor i najavljuje uvođenje cenzusa najhrabrijim sinovima ove zemlje. Međutim, ovo je principijelno igranje pozicije mačke i miša, jer Vlada lovi miševe po društvu i misli da će tako opstati", rekao je predsjednik Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja u FBiH Šerif Patković.

 On je najavio da će "ljiljani" naredne sedmice održati sjednicu na kojoj će odlučiti o daljim mjerama i koracima."Izvjesno je da ćemo tražiti i od ostalih udruženja da nam se na Dan Armije RBiH priključe u rušenju Vlade i Parlamenta i blokadi cijele Federacije. Pozvaćemo naše saborce da sve blokiramo, parališemo i da na taj način natjeramo izvršnu i zakonodavnu vlast da odu sa političke scene'' – poručio je Patković.
On je duboko uvjeren da će pasti i Vlada i Parlament FBiH, ako ne budu ispoštovali sve što je dogovoreno.
Patković je naglasio da će biti dosljedan u svojoj odluci da više nikada ne ode na razgovore dok su federalni Parlament i Vlada u aktuelnom sazivu.

"Neću sa njima pregovarati jednostavno zato što lažu i ne drže se ni jednog dogovora. Ti koji se ne drže dogovora su licemjeri, a to je najgora kategorija čovjeka, koji jedno govori, a drugo radi", kaže Patković.
 I predsjednik Saveza demobilisanih boraca Niaz Hodžić je najavio proteste ako se ne donese novi zakon o dopunskim pravima demobilisanih boraca.

 Oni, takođe, zahtjevaju isplate zaostalih naknada demobilisanim borcima za vrijeme nezaposlenosti, te izdavanje rješenja o promjeni čelnika ovog udruženja.          (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE