• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maribor podržao kandidaturu Banjaluke

Autor SRNA

Maribor će pružiti nesebičnu pomoć Banjaluci da se što uspješnije pripremi za nominaciju za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine.

 Podrška Maribora Banjaluci za Evropsku prijestonicu kulture Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Ovo je najavio gradonačelnik tog slovenačkog grada Andrej Fištravec u razgovoru sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem.

adojičić i Fištravec danas su u Banjaluci razmijenili iskustva u vezi sa nominacijom, pošto će ovaj slovenački grad biti Evropska prijestonica kulture 2020. godine, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Radojičić je upoznao mariborskog gradonačelnika sa namjerom Banjaluke da u predstojećim novogodišnjim praznicima ponudi brojne turističke sadržaje, primamljive i gostima iz Slovenije, koji su, po svim statistikama, jedni od najbrojnijih posjetilaca grada na Vrbasu. 

Dogovoreno je da Banjaluka svoju turističku ponudu, sa posebnim akcentom na novogodišnjim događajima, već narednog mjeseca predstavi i u Mariboru, u okviru nastojanja da privuče što više slovenačkih turista. 

Radojičić je naglasio da će Banjaluka za predstojeće novogodišnje praznike imati atraktivnu turističku ponudu, te izrazio očekivanje da će slovenački turisti ponovo biti jedni od najbrojnijih u gradu. 

On je istakao da je Banjaluka ove godine pokrenula proces turističkog brendiranja i razvoja potencijala u ovoj oblasti, naglašavajući da, kada je riječ o turizmu, postoji veliki prostor za napredak.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE