• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvaničnici čestitali srpsku Novu godinu

Autori mondo.ba Autori Agencije

Zvaničnici Srpske čestitali su građanima pravoslavnu Novu godinu.

 Zvaničnici Srpske čestitali srpsku Novu godinu Izvor: Srna/VedranŠevčuk/MONDO
Izvor: Srna/VedranŠevčuk/MONDO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je svim građanima Republike Srpske, koji praznuju po julijanskom kalendaru, pravoslavnu Novu 2018. godinu.

"Želim vam da ovaj praznik provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju sa svojim najbližim i neka vam predstojeća Nova godina donese napredak, ličnu i porodičnu sreću", navodi se u čestitki predsjednika Dodika.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je pravoslavnu Novu 2018. godinu svim građanima Srpske koji praznuju prema julijanskom kalendaru.

"U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, građanima koji praznuju prema julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke povodom nastupajuće Nove 2018. godine uz želju da Nova godina svima donese dobro zdravlje, porodičnu sreću i blagostanje", navodi se u čestitki.  

Srpska dočekala pravoslavnu Novu godinu FOTO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je svim građanima Srpske, koji praznuju po julijanskom kalendaru, pravoslavnu Novu godinu i izrazio nadu da će se u 2018. godini, kvalitetnim strategijama, programima i zakonima, nastaviti sa institucionalnim, ekonomskim i privrednim jačanjem Republike Srpske.

Čubrilović je poželio građanima da Novu godinu provedu sa bližnjima, u dobrom zdravlju i raspoloženju, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

"Želim vam puno sreće, zdravlja i uspjeha. Neka Vam Nova 2018. godina donese blagostanje, radost i porodični mir", navodi se u čestitki predsjednika parlamenta Srpske.

Srpska, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, u ponoć su dočekale Novu godinu.

U ponoć su u pravoslavnim hramovima služeni molebani za uspješnu i blagoslovenu Novu godinu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE