• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je NATO marinac, a ko bi Mladića za ministra

Ministar odbrane i funkcioner DS Dragan Šutanovac ocenio da je DS sprečila "pretvaranje Kosova u Bejrut". DSS odgovorio: Šutanovac je NATO marinac.

 Ko je NATO marinac, a ko bi Mladića za ministra  Izvor: MONDO

Učešćem u vladi Demokratska stranka sprečila je prekid odnosa sa EU i opasnost izbijanja sukoba u širem regionu Kosova, izjavio je u intervjuu za "Večernje novosti" Šutanovac, dodajući da smatra da su događaji u Kosovskoj Mitrovici "dirigovani iz Beograda".

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je da je dobro da je DS bila u vladi, jer je sprečila "dalji prekid odnosa sa EU i očigledan scenario da u širem regionu Kosova dodje do sukoba koji bi eskalirali i od Kosova napravili Bejrut s nesagledivim posledicama".

Šutanovac je, odgovarajući na pitanje da li misli da bi Srbija, da DS nije bio u vladi, danas ratovala za Kosovo, rekao: "Ubedjen sam da narod ne bi pristao na rat".

Ministar odbrane je rekao da, shodno sistemu vrednosti koji bi koalicija DSS i radikala ustoličila, ako bi formirala buduću vladu, "najrealnije je očekivati da bi Ratko Mladić bio novi ministar odbrane".

Iako je razjasnio da nije rekao da su premijer Vojislav Kostunica i ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardzić organizovali događaje u Kosovskoj Mitrovici, on je naglasio da "ostaje pri tome da su ta događanja dirigovana iz Beograda".

Šutanovac je ponovio i optužbe na račun "narodnjaka" da stoje iza napada na ambasade i druge zgrade u Beogradu 21. februara, posle jednostranog proglašenja Kosova.

"Pozivam generalnog sekretara Vlade Dejana Mihajlova da objavi stenograme sa sednice Vlade od 21. februara na kojoj nam je Velimir Ilić najavio šta će se dešavati tog popodneva u Beogradu, pominjući napade na američku ambasadu, B92 i Čedomira Jovanovića", rekao je Šutanovac.

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da ministar odbrane Dragan Šutanovac svojim izjavama u potpunosti potvrđuje da je on "prvi ministar odbrane Srbije koji je zapravo po svom mentalnom sklopu i karakteru NATO marinac".

"Sitna cinkarenja, lažne dojave i podmetanja, kojima se bavi Šutanovac, realno ne prevazilaze domet prosečnog NATO marinca. Sva ova lažna cinkarenja tehničkog ministra odbrane imaju za cilj da se klevetanjem sopstvene vlade i sopstvene zemlje dobiju pohvale od komande NATO marinaca", rekao je Mladenović u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Prema njegovim rečima, oficiri i vojnici Vojske Srbije i svi građani Srbije imaju priliku da vide pravo lice tehničkog ministra odbrane.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE