• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović traži stenogram u kojem "Ilić najavljuje nasilje"

"Politika nasilja dominirala je u prethodne dve Koštuničine Vlade i očito je da se tako Koštunica i Ilić bore za opstanak na političkoj sceni."

 Jovanović traži stenogram u kojem "Ilić najavljuje nasilje" Izvor: MONDO

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović zatražio je da se objavi stenogram sa sednice Vlade Srbije održane 21. februara na kojoj je ministar za infrastrukturu Velimir Ilić "najavio nasilje na beogradskim ulicama".

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Jovanović je istakao da je LDP podneo republičkom tužiocu krivičnu prijavu protiv Ilića zbog pretnji nasiljem prema političkim neistomišljenicima: "Danas kada postoje svedoci, Ilićeve kolege ministri i materijalni dokazi za najavu nasilja koje se stvarno dogodilo, državni tužilac najzad mora da počne da radi svoj posao. Jer, te večeri u Beogradu su počinjena brojna krivična dela zbog kojih je izgubljen i jedan ljudski život."

Ministar odbrane Dragan Šutanovac je u intervjuu "Večernjim novostima" pozvao generalnog sekretara Vlade Dejana Mihajlova da objavi stenograme sa sednice Vlade od 21. februara na kojoj je, kako je rekao, Velimir Ilić najavio šta će se dešavati tog popodneva u Beogradu, pominjući napade na američku ambasadu, B92 i Čedomira Jovanovića.

"Politika nasilja dominirala je u prethodne dve Koštuničine Vlade i danas je očito da se tom politikom Koštunica i Ilić bore za opstanak na političkoj sceni Srbije", naveo je predsednik LDP-a u današnjoj izjavi.

Jedna osoba je poginula a više od 100 je povređeno u neredima koji su se dogodili 21. februara nakon mitinga "Kosovo je Srbija". Demonstranti su zapalili zgrade ambasada SAD i Hrvatske, demolirali restorane "Mekdonaldsa" na Slaviji i Terazijama i polupali izloge i opljačkali više prodavnica u centru Beograda.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE