• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik "Askera": Saslušavali me cijeli dan

Autor mondo.ba

Enver Hebibović, predsjednik Udruženja za razvoj fizičkih i pozitivnih moralnih osobina “Asker“ iz Sarajeva, saslušan je u prostorijama Federalne uprave policije.

On je za N1 rekao da je cijeli dan proveo na saslušanju.

Dragan Lukač, direktor FUP-a, tvrdi da je policija preduzela određene mjere vezane za informacije koje su se pojavile u medijima u vezi ovog udruženja.

Da se poduzimaju određene provere, potvrdio je i prvi čovjek FUP Dragan Lukač.

"U tom kontekstu jedan broj osoba je pozivan u FUP na razgovor u smislu rasvetljavanja svih okolnosti u kojima se vrši takva obuka. Mi smo angažovani u kapacitetima da sva ta pitanja koja su se pojavila u medijima i koja su prisutana da rasvijetlimo i vidimo o čemu se radi i ima li tu kakve ozbiljnije pozadine i nakon okončanja svih provjera izvjestićemo ćemo javnost u odnosu na ono što se bude pojavilo kao bezbjednosna prijetnja, kao moguće počinjenje bilo kojeg krivičnog djela", istakao je on.

Vojna obuka dece u vehabijskom kampu u BiH?

I državne policijske agencije trebale bi prema najavi ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića ispitati i indikativne informacije o ljudima koji se nalaze na čelu ove organizacije, među ostalima i Nasera Orića. Sa sličnim informacijama raspolaže i prvi čovjek policije u RS.

"Postoji mnogo informacija o ljudima koji su pripadnici vehabijskoh pokreta i samim time dio su radikalnog sistema u BiH. Ako imate Nasera Orića u UO takve organizacije ovo je potpuna radikalizacija djece u duhovnom i vjerskom smislu i nemamo ništa protiv onih koji su pozvani za to vaspitanje, ali ovo je vaspitanje u vjerskom smislu radikalizacije budućnosti BiH", tvrdi Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Nakon prozivki i medijskog povezivanja, danas je progovorio i sam Naser Orić. Sve ove navode demantuje i poručuje: Akademija Asker u kojoj je on predsjednik Upravnog odbora nikada nije zaživjela i da ta akademija - nema nikakve veze sa ovim udruženjem.

Naser Orić stoji iza vehabijskog kampa za dečake?

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE