• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Toplana je propala - radnicima niko nije rekao''

Autor mondo.ba

Igor Radojičić prokomentarisao zahtjeve radnika gradske ''Toplane'' i ispričao da se u gradu događaju čudne stvari iza kojih možda stoje nezadovoljni lobiji.

 ''Toplana je propala - radnicima niko nije rekao'' Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"Niko im nije rekao da im je firma propala već davno. Imali smo prije dva dana sjednicu Skupštine Grada i sam pitao sam da li u javnom sektoru neko može ostati bez posla? Može.", izjavio je danas gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, odgovarajući na pitanje o nezadovoljstvu radnika ''stare Toplane''.

"Gradska toplana davno otišla pod led", objasnio je slikovito Radojičić.

On je objasnio da je "Toplana a. d." firma sa 90 miliona KM duga i da radnici vjerovatno "nisu najkrivlji subjekt u tome".

"Veći broj radnika će i dalje ostati na poslu - dio kroz Eko-toplanu, dio kroz minimalne poslove u staroj Gradskoj toplani. Broj radnika je prevelik, nažalost nepotreban i oko tridesetak radnika će u skladu sa zakonom ostati bez posla. Razumijem osjećanja radnika, ali kao i u svakom drugom sektoru pogotovo ako firma propadne primjenjuju se mjere kakve se moraju primijenti i biće zbrinuti u skladu sa zakonom, imaće pravo na otpreminu. Što se tiče tehničkih uslova o tome ko kako radi, uz dužno poštovanje to nije nešto čime se bavi sindikat. Pitanje da li tamo postoji regularno organizovana sindikalna organizacija, ali o tome ćemo razgovarati sa savezom sindikata'', najavio je Radojičić.

KO ZAVRĆE VENTILE PO GRADU?

Gradonačelnik je rekao da iza mnogih priča o neuspjehu nove "Eko-toplane" stoje interesni krugovi koji su oštećeni jer im je "iz džepa" izbijeno stotine miliona maraka.

"Vrlo dobro znam šta govorim. Radi se o naftnom lobiju, radi se o dobavljačima koji intervenišu prema medijima i prema radnicima. Ima čudnih dešavanja u sistemu grijanja. Desi se da je negdje zavrnut ventil koji se ručno zavrće. Desi se prekid grijanja na nekoj lokaciji što nije moguće bez nečije intervencije. Vrlo čudne radnje se dešavaju. Ovo je jedan težak posao sa sudaranjem sa vrlo snažnim lobijem", kaže Radojičić.

Sindikalci Toplane: Hoće da nas "razbiju"

Još iz INFO

Komentari 8

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

XAJBA3

Reci im ti i tvoji, pa vi ste na vlasti 12 godina.

Banja Luka!

Cega se uhvate to i propane , vidi se na djelu sve su pokazali. Poz!!!

Irena

Haj bar sad udišemo eko-dim

Xy

@Irena Najmoderniji, najzdraviji, crni eko dim. Da samo ne stave filtere, da nam kojim slucajem onemoguce udisanje tog melema za pluca.

Posmatrac

Stara toplana radi punim kapacitetom, vidi se kako dimljaci ispustaju dim, mozes farbati nekog drugog,ali nas neces.

MONDO REPORTAŽE