• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izborni zakon put za kandidatski status

Autori mondo.ba Autori Agencije

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je kako bi Bosna i Hercegovina već u junu mogla dobiti kandidatski status, ako bi se skoro riješio problem izmjena Izbornog zakona.

 Čović o izbornom zakonu Izvor: MONDO/Brankica Spasenić
Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

"Ako u tome ne uspijemo imamo političku krizi i bavljenje samim sobom, a to je onda neka druga retorika. Naš je pristup da idemo krajnje pozitivno, a minimum koji tražimo je da predstavnike Hrvata bira hrvatski narod", naglasio je Čović.

Komentarišući proces izmjena Izbornog zakona BiH, Čović je rekao kako ne može sa sigurnošću reći da će u predstojeća dva mjeseca doći do potrebnih izmjena kako bi se ispoštovale odluke Ustavnog suda BiH kada je u pitanju izbor članova Predsjedništva BiH te izbor delegata u Dom naroda FBiH.

"Vjerujem da je s naše strane učinjeno već dovoljno aktivnosti i na vanjskom i na unutarnjem planu, kako bi se dominantne bošnjačke stranke motivisale da uvaže činjenicu kako daljnje političke krize i bavljenje samim sobom ne ide u prilog kako njima, tako ni ikome drugome", istakao je Čović.

Čović je održao u Livnu radni sastanak s predstavnicima opšinskih organizacija HDZ-a BiH u Livanjskom kantonu.

Razgovaralo se o svim temama bitnim za hrvatski narod, kao i za stranku HDZ BiH, poput izmjene Izbornog zakona, evropskom putu BiH, predstojećim izborima te o svim ostalim životnim pitanjima vezanim za Livno i Hercegovačko-neretvanski kanton.

Čović je kazao kako se razgovaralo o svim navedenim temama kako bi se stekla potpuna slika situacije na terenu uoči sjednice Centralnog odbora stranke na kojoj bi se trebala usvojiti strategija za Opšte izbore 2018.

Najavio je kako će obići sve prostore u BiH u kojima žive Hrvati kako bi se u direktnoj komunikaciji s ljudima vidjelo šta je to što treba naglasiti kako bi HDZ BiH bio vodeća stranka hrvatskog naroda na tim izborima.

Predsjednik HDZ-a BiH dodao je kako je ovu priliku ujedno iskoristio kako bi informisao članove i funkcionere stranke što se radi na planu spoljne politike jer, kako je rekao, iz medijskih napisa može se steći potpuno kriva slika o tima aktivnostima.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE