• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik potvrdio posjetu Josipovića

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je da će hrvatski predsjednik Ivo Josipović posjetiti Srpsku u nedjelju, 30. maja.

 Dodik potvrdio posjetu Josipovića  Izvor: MONDO

"Već se dogovaraju detalji te posjete. Ja ću stići iz posjete Kini u nedjelju ujutro i oko 11.00 časova priključiću se Josipoviću u Derventi gdje ćemo zajedno položiti cvijeće u Sijekovac gdje su stradali Srbi na samom početku rata u BiH", rekao je Dodik večeras u telefonskoj izjavi iz Pekinga za Radio-televiziju RS.

Dodik je naveo da bi, nakon toga, on i Josipović posjetili mjesto u okolini Prijedora gdje su stradali Hrvati.

Premijer Srpske rekao je da će se Josipović u međuvremenu u Banjaluci sastati sa određenim predstavnicima RS i hrvatske zajednice.

U Kabinetu predsjednika Hrvatske Srni je danas ranije rečeno da će krajem sedmice biti poznato da li će sastanak sa Dodikom biti održan.

Hrvatski mediji navode da bi Josipović tokom prve posjete jednog hrvatskog predsjednika RS trebalo da obiđe nekoliko povratničkih hrvatskih naselja, te razgovara sa sveštenicima u župama u Derventi i Plehanu.

Dan ranije predsjednik Hrvatske će u Sarajevu učestvovati na zasjedanju Igmanske inicijative, u okviru koje su planirani njegovi susreti sa tročlanim Predsjedništvom BiH, te predsjednicima Srbije Borisom Tadićem i Crne Gore Filipom Vujanovićem.

Ističući da će Josipović biti prvi predsjednik Hrvatske koji će posjetiti RS, zagrebački "Večernji list" podsjeća da njegovi prethodnici Franjo Tuđman i Stjepan Mesić nisu "nogom kročili" na tlo Srpske.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE