• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EU ima važnija posla od bavljenja BiH

Predstavnici međunarodne zajednice donedavno su nalazili mehanizme kojima su uspostavljali politički sistem koji je išao na ruku Bošnjacima i razvlašćivao RS.

 EU ima važnija posla od bavljenja BiH Izvor: MONDO

Predstavnici međunarodne zajednice sve donedavno su nalazili mehanizme kojima su uspostavljali i gradili politički sistem koji je išao na ruku Bošnjacima i bez izuzetka razvlašćivao Republiku Srpsku ,izjavio je šef Predstavništva RS u Briselu Mario Đuragić.

"Istrajavanjem na odbrani Aneksa četiri Dejtonskog sporazuma i pozivanjem na njegovo poštivanje RS ima šansu da očuva svoje Ustavom date nadležnosti i kapacitete", rekao je Đuragić "Glasu Srpske".

Đuragić je istakao da za Evropsku uniju postoje stvari mnogo važnije od raspakivanja Pandorine kutije zvane BiH i dodao da EU na kraju krajeva i ne može sama da pokrene tu priču, bez obzira na to što je navodno stabilna BiH u njenom najvećem interesu.

On je naveo da su u javnim nastupima predstavnici EU na fonu izjava visokog predstavnika i specijalnog predstavnika EU u BiH.

"Bez obzira na stidljiva priznanja zaposlenih u institucijama EU, na neformalnim sastancima ili po kuloarima o pogreškama ili površnom i jednostranom pristupu međunarodne zajednice u BiH ipak se nastoji ostaviti utisak koherentnog nastupa EU u BiH i generalne podrške OHR-u", naveo je Đuragić.

On je dodao da je potrebno je da se uključivanjem svih subjekata iz RS unaprijedi međunarodna saradnja Srpske, da se u okviru institucija RS formira jedinica ili organ koja će se baviti samo radom predstavništava RS u inostranstvu i vršiti koordinacija između predstavništava i subjekata iz RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE