• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pozitivna reagovanja na dolazak Josipovića

Predstavnici političkih partija u BiH uglavnom gledaju pozitivno na dolazak predsjednika Hrvatske Ive Josipovića u Banjaluku.

 Pozitivna reagovanja na dolazak Josipovića Izvor: MONDO

Dušanka Majkić iz SNSD-a rekla je za "Nezavisne novine" da će ova posjeta unaprijediti regionalnu saradnju i da je to čin vrijedan poštovanja u odnosu na bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića za kojeg ona kaže da nije doprinio regionalnoj saradnji.

Član Izvršnog odbora PDP-a Igor Crnadak smatra da dolazak predsjednika Hrvatske u Republiku Srpsku treba pozdraviti i dodaje da je za RS veoma važno da ima dobar odnos sa Hrvatskom, kao i da zaključke treba donositi nakon okončanja posjete.

Ivo Miro Jović iz HDZ BiH smatra da je Josipović čovjek "mirne savjesti i želje za unapređenjem odnosa, ne samo sa BiH, nego i sa cijelim regionom".

Nenad Stevandić iz SDS-a rekao je da će se hrvatski predsjednik uvjeriti da "Hrvati danas u RS žive mnogo bolje nego što žive u kantonima Federacije BiH sa bošnjačkom većinom, kao i što Bošnjaci u RS žive bolje nego u kantonima FBiH sa hrvatskom većinom".

Muharem Murselović iz Stranke za BiH kaže da je veoma dobro da hrvatski predsjednik dođe u RS i Banjaluku jer ljudi iz ovog dijela BiH imaju puno neriješenih problema u Hrvatskoj.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE