• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silajdžić ne odustaje od posjete Beogradu!

U Predsjedništvu BiH agencija Srna saznaje da je u toku usaglašavanje Silajdžićevog i Kabineta predsjednika Srbije Borisa Tadića o novom terminu.

 Silajdžić ne odustaje od posjete Beogradu! Izvor: MONDO

Posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića Srbiji može biti realizovana čim zvanični Beograd potvrdi identičan program posjete koje su tamošnje vlasti već jednom pismeno odobrile i potvrdile, izjavio je Srni Silajdžićev savjetnik za ustavno-pravna pitanja Damir Arnaut.

Prema Arnautovim riječima, takve potvrde još nema, pa je izgledno da do posjete neće doći ove sedmice.
"Stoga se nadam da će srbijanske vlasti sada barem djelovati u interesu ljudskih prava svojih građana, odnosno stotina zatvorenika i njihovih porodica te obustaviti zabranu posjeta zatvorima koja je donesena isključivo iz političkih razloga kako bi se spriječila već odobrena Silajdžićeva posjeta Iliji Jurišiću“, naglasio je Arnaut.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH juče popodne vratio se iz posjete SAD, gdje je govorio pred Savjetom bezbjednosti UN. Silajdžićeva posjeta Beogradu bila je dogovorena za 25. maj, ali je njegov dolazak otkazan zbog tehničkih problema na avionu kojim je trebalo da doputuje iz NJujorka.

Kako Srna saznaje u Predsjedništvu BiH, u toku je usaglašavanje Silajdžićevog i Kabineta predsjednika Srbije Borisa Tadića o novom terminu posjete, po programu koji je bio dogovoren za 25. maj.
Tim programom, između ostalog, bilo je predviđeno da Silajdžić posjeti u zatvoru Iliju Jurišića, koji u Beogradu izdržava zatvorsku kaznu za zločin nad kolonom JNA u Tuzli maja 1992. godine.

Ministarstvo pravde Srbije privremeno je, od 25. do 28. maja, iz bezbjednosnih razloga obustavilo posjete zatvorenicima u Okružnom zatvoru u Beogradu i u Kazneno-popravnom zavodu Zabela u Požarevcu. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE