• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujanović u posjeti Banjaluci

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović doputovao je u dvodnevnu posjetu Banjaluci, gdje će se sastati s najvišim zvaničnicima RS.

 Vujanović u posjeti Banjaluci Izvor: MONDO

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je u nedjelju da su odnosi Crne Gore i Republike Srpske otvoreni, srdačni i prijateljski i da postoje velike moćnosti za proširivanje ekonomske saradnje.

Nakon radnog ručka u Banjaluci sa srpskim članom Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem, Vujanović je rekao novinarima da Podgorica ima dobru i politički sadržajnu komunikacija sa Banjalukom i Sarajevom, te da postoji mogućnost i produbljivanja ekonomske saradnje.

Vujanović je rekao da su sa jučerašnje sesije Igmanske inicijative u Sarajevu predstavnici zemalja regiona ukazali na značaj regionalne stabilnosti.

On je istakao da je regionalna stabilnost poruka koja je upućena Evropskoj uniji i međunarodnoj zajednici kojom je izraženo očekivanje da će međunarodni faktor, a posebno Unija tu poruku i uvažiti.

Crnogorski predsjednik bi u ponedjeljak u Banjaluci trebalo da razgovara sa predsjednikom RS Rajkom Kuzmanovićem i premijerom Miloradom Dodikom, kao i sa predsjednikom Narodne skupštine RS Igorom Radojičićem.

Vujanović je u subotu u Sarajevu učestvovao na svečanoj sesiji povodom 10 godina od osnivanja Igmanske inicijative, koalicije nevladinih organizacija iz zemalja regiona.

Na skupu pod nazivom "Bilans odnosa u regionu - bilateralni odnosi i regionalna saradanja", osim Vujanovića učestvovali su članovi Predsjedništva BiH, te predsjednici Srbije Boris Tadić i Hrvatske Ivo Josipović.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE