• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrankić: FBiH neuralgična tačka BiH

Dragan Vrankić je rekao kako je Federacija BiH neuralgična tačka BiH,od političkog uređenja do nepostojanja parlamentarne većine.

 Vrankić: FBiH neuralgična tačka BiH Izvor: MONDO

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Dragan Vrankić rekao je da je Federacija BiH "neuralgična tačka BiH, od političkog uređenje i nepovjerenja, do nepostojanja parlamentarne većine koja funkcioniše samo dok se ne sjedne u klupe".

Prema njegovim riječima, BiH neće dobiti po 100 miliona evra od Svjetske banke i Evropske komisije, te druga sredstva od Međunarodnog monetarnog fonda, jer FBiH nije ispunila uslove predviđene stendbaj aranžmanom sa MMF-om.

"Kako sada stvari stoje, nećemo dobiti zeleno svjetlo za nastavak aranžmana. To ne znači otkazivanje sporazuma, već njegovo odgađanje, dok ne ispunimo obaveze", rekao je Vrankić za hrvatski "Večernji list", izdanje za BiH.

On je istakao da je još gore to što FBiH neće provesti reforme koje su puno važnije od samog novca koji je trebao stići, te da nije siguran da se može više išta napraviti, jer BiH ulazi u vrijeme izborne kampanje.

Ministar finansija i trezora BiH rekao je da će ova cjelokupna situacija dovesti do toga da će se u BiH stvoriti dodatni deficit, unutrašnje obaveze i novi problemi u ekonomiji.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE