• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo "diglo glas" protiv izraelskog napada

Više stotina turskih, palestinskih i bh. državljana okupilo se u centru Sarajeva na mirnom protestu protiv izraelskog napada na humanitarni konvoj .

 Sarajevo "diglo glas" protiv izraelskog napada Izvor: MONDO

Na protestima su se okupili uglavnom studenti, a sve više im se pridružuju i građani Sarajeva, javio je dopisnik portala Sarajevo-x.com

Učesnici protesta prošli su Ferhadijom i Ulicom maršala Tita, te krenuli prema zgradi Parlamenta BiH, gdje će se okupiti u 13 sati.

Edvin Ćudić, jedan od koordinatora ovog protesta, rekao da je ovo spontano okupljanje građana BiH koji žele pokazati da su uz palestinski narod, te da protest nema vjerski predznak, jer su na brodovima koji su prevozili humanitarnu pomoć za Gazu bili i pripadnici drugih vjera, baš kao i okupljeni u Sarajevu.

Demonstranti nose zastave Turske, Palestine i BiH i uzvikuju parole podrške palestinskom narodu, a svi građani su pozvani da im se pridruže.

Napad izraelske mornarice na konvoj i ubistvo 15 osoba osudio je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, izrazivši duboku zabrinutost zbog produbljivanja humanitarne krize i patnje palestinskog naroda u pojasu Gaze.

Silajdžić je zatražio hitno pokretanje istrage o ovom izraelskom vojnom napadu, naglasivši da počinioci tog zločina i njihovi naredbodavci moraju snositi punu krivičnu odgovornost u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom. Takođe je izrazio zabrinutost zbog naznaka da se izraelski napad na humanitarni konvoj desio u međunarodnim vodama, što predstavlja flagrantno kršenje Konvencije UN-a o pravu mora.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE