• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sporazum o saradnji dva HDZ-a

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednica HDZ-a Hrvatske Jadranka Kosor potpisali su u Zagrebu strateški sporazum o međusobnoj saradnji i partnerstvu.

 Sporazum o saradnji dva HDZ-a Izvor: MONDO

Obje stranke će se, prema sporazumu, zalagati za afirmaciju BiH kao cjelovite države sa efikasnim državnim institucijama i jasnom evroatlantskom perspektivom u kojoj će u potpunosti biti osigurana prava Hrvata kao konstitutivnog naroda, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

U okviru Evropske narodne stranke i drugih foruma u kojima učestvuju oba HDZ-a, HDZ Hrvatske i HDZ BiH zauzimaće se za unapređenje ustavne ravnopravnosti tri konstitutivna naroda u BiH, kao i svih građana BiH.

Nakon potpisivanja sporazuma, Kosor i Čović saglasili su se da sva tri konstitutivna naroda u BiH moraju da budu istinski ustavno ravnopravna, te da BiH mora da bude stabilna država u međunarodno priznatim granicama, a njena budućnost u evroatlantskim integracijama.

Čović je rekao da će HDZ BiH do kraja zaštiti ustavnu poziciju hrvatskog naroda u BiH, te da ova stranka svojim političkim djelovanjem nastoji da stvori političku opciju prihvatljivu za sve demokratske i proevropski orijentisane političke trendove.    

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE